-Beurs - Young European Dancers - Glascow - 1990

-Studiebeurs naar Japan - 2003; Fonds voor de Podiumkunsten - 9 maanden 

-Beurs ECF (European Cultural  Foundation) - 2005; 3 landen (Macedonie, Italie, Cyprus) interviews en theater

-Toekenning subsidie Europese jaar van Interculturele Dialoog / SICA -  2008; Hidden Trees; interviews en theater

-Genomineerd voor Talentprijs Drenthe - 2015; multimediale theatervoorstelling Onder één dak (Jan Fabricius <>  Jo Wilems 1914-2014)

Bijzondere eervolle vermelding; 3 juli 2015 i.v.m de nomatie talentprijs.

Bijzondere Eervolle Vermelding

Tijdens de uitreiking van de Stimuleringsprijs kreeg choreograaf, theater-en filmmaker en regisseur Betsy Torenbos een bijzondere eervolle vermelding.

Betsy Torenbos werd in 2015 genomineerd voor de Drentse Talentprijs vanwege haar multimediale voorstelling Onder één dak, waarin Torenbos werkte met het toneelstuk van schrijver Jan Fabricius. 
Deze nominatie voor de Talentprijs deed, volgens K&C, geen recht aan alle succesvolle producties die Torenbos al had gemaakt, omdat de Talentprijs uitgereikt wordt aan mensen die aan het begin van hun artistieke carrière staan. 

De jury schreef al: “Met Onder één dak heeft Betsy Torenbos met ROODPALEIS weer een prachtige nieuwe productie neergezet. Zij ziet ‘theater’ als spiegel, een fantastisch concept. Net als de andere producties van Betsy is ook deze weer met veel passie gemaakt en van heel goede kwaliteit: een mooi onderwerp, een goed verhaal, een duidelijke visie. Haar vakmanschap is bijzonder indrukwekkend.

Ook als cultureel ondernemer is Betsy succesvol. Ze weet iedere keer weer met haar ideeën sponsoren te werven, waardoor ze al veel mooie producties heeft kunnen maken. Betsy bewijst al jarenlang dat ze zeer talentvol is. Het zou haar staat van dienst te kort doen door te zeggen dat ze een talent is dat op het punt staat om door te breken. Daarvoor heeft ze – ook landelijk – al veel te veel bereikt.”

K&C en de juryleden menen dat Torenbos niet voor de categorie Talentprijs genomineerd had moeten worden en laten met de bijzondere eervolle vermelding hun waardering voor de theatermaakster blijken.